Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčský biojarmark se stal skutkem roku
Třebíčský biojarmark se stal skutkem roku PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Červen 2014 13:35

Kraj Vysočina v pondělí zveřejnil výsledky soutěže „Skutek roku 2013“. Už popáté v historii kraje došlo na vyzdvižení aktivit těch, kteří pro region a jeho občany udělali něco mimořádného nad rámec svých povinností.

Slavnostní předání cen se odehrálo v reprezentačních prostorách zámku v Telči za přítomnosti hejtmana Jiřího Běhounka a dalších hostů. „Všem oceněným gratulujeme a děkujeme za jejich obrovský osobní přínos pro rozvoj regionu, jejich stálou invenci a elán, se kterým ke svému poslání přistupují,“ poděkoval všem hostům i oceněným hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Ceny „Skutek roku 2013“ byly předány ve čtrnácti kategoriích. V kategorii „Ekonomická oblast obce nad 1000 obyvatel“ dostalo ocenění také Město Třebíč. Radnice obdržela diplom za uspořádání Biojamarku. Ocenění převzala z rukou hejtmana Jiřího Běhounka místostarostka Marie Černá společně s koordinátorkou projektu Zdravé město Ivetou Ondráčkovou. Pátý ročník této akce konané v rámci projektu Zdravé město se uskutečnil 12. září 2013 na Karlově náměstí. Návštěvníci jarmarku si mohli vybrat z široké nabídky čerstvých mléčných výrobků, masa, pečiva, včelařských produktů, ale i zboží se značkou fair trade. Veřejnosti se představily tři desítky prodejců.

Jarmark Zdravého města Třebíče s přívlastky bio, eko a Vysočina – regionální produkt se konal zatím jen několikrát, ale rychle si získal mezi lidmi velkou oblibu. Vyznamenání krajskou cenou „Skutek roku 2013“ je pro představitele radnice potvrzením důležitosti této akce.

Ivan Přibík