Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V boji proti kriminalitě pomohou další kamery
V boji proti kriminalitě pomohou další kamery PDF Tisk Email
Úterý, 27 Květen 2014 06:47

Dohled nad veřejným pořádkem v ulicích Třebíče posílí další kamery městské policie. Radnice letos plánuje instalovat pět kusů. Na jejich pořízení budou využity dva druhy dotací.

Kamerový systém prošel před dvěma lety velkou modernizací. V současné době je na dispečink nacházející se na služebně městské policie napojeno 27 digitálních kamer. V průběhu léta se uskuteční výběrové řízení na koupi dalších 2 kusů. Město je na přelomu srpna a září nechá namontovat do čtvrti Borovina. Jedna kamera bude střežit Revoluční ulici, druhá Okružní. Svým záběrem se napojí na již existující kamerové body. Většinu finančních prostředků na koupi a instalaci dvou nových přístrojů pokryje město ze státní dotace od Ministerstva vnitra ČR.

 

Na podzim tohoto roku by pak měly přibýt ještě další 3 kamery. Osazeny budou do čtvrti Domky. Dvě pomohou strážníkům hlídat Družstevní ulici, jedna Kubišovu ulici. Ke snížení pořizovací ceny se město chystá podat žádost o evropskou dotaci do Integrovaného operačního programu.

Po dvojím letošním rozšíření by měl třebíčský dohledový systém disponovat celkem 32 kamerami. Radnice si od nové techniky slibuje snížení vandalismu, krádeží a jiné drobné kriminality. Důležité je zvýšení pocitu bezpečí občanů.

 

Ivan Přibík

Aktualizováno Úterý, 27 Květen 2014 07:21