Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hnědé kontejnery na bioodpad
Hnědé kontejnery na bioodpad PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Květen 2014 11:30

Odbor komunálních služeb třebíčské radnice a firma Esko-T provádějí v těchto dnech rozmísťování nových kontejnerů v ulicích města. Plastové nádoby hnědé barvy jsou určeny k ukládání bioodpadů. Podstatným způsobem se tím občanům dále rozšiřují možnosti pro třídění odpadů. Tuto aktivitu zaštiťuje svazek obcí „Skládka TKO“, jehož je Třebíč členem, a z velké části spolufinancuje Evropská unie prostřednictvím operačního programu Životní prostředí.

Nových hnědých kontejnerů rozmístí město celkem sedmdesát. K dispozici budou v sídlištích Horka-Domky, Borovina, Týn a Hájek. Do hnědých kontejnerů je možné vyhazovat rozložitelný odpad z domácností kuchyňského i zahradního původu.

Jsou to například slupky z ovoce a zeleniny, skořápky z vajec a ořechů, zbytky pečiva a obilovin, kávové filtry a čajové sáčky, zbytky pokojových rostlin, tráva, plevel, seno, sláma, nadrcená dřevní hmota, hobliny a piliny. Do hnědých kontejnerů však nepatří: tekuté zbytky jídel, oleje, živočišné zbytky, maso, kosti, kůže, exkrementy masožravých zvířat a uhynulá zvířata. Firma Esko-T bude vytříděný bio materiál svážet jedenkrát za týden. Následně se zpracuje v kompostárně jakožto využitelná surovina.

 

Ivan Přibík

 

Aktualizováno Úterý, 27 Květen 2014 07:23