Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Svátek matek oslavily na zámku ve Valči
Svátek matek oslavily na zámku ve Valči PDF Tisk Email
Pátek, 09 Květen 2014 08:40

skupina_cez

V úterý 6. května oslavily v předstihu Den matek čtyři desítky žen z okolí Jaderné elektrárny Dukovany setkáním v elektrárně a na zámku ve Valči. V elektrárně se dozvěděly, co nového se chystá, dukovanští hasiči jim pyšně předvedli novou hasičkou techniku, závěr setkání patřil kuchařské show a módní přehlídce na zámku ve Valči.

Dopoledne strávily ženy, především starostky, místostarostky, ředitelky škol a neziskových organizací, v elektrárně. Po vzájemném představení toho, co je u nich v obci nebo v organizaci nového, následovala krátká prezentace ředitele jaderné elektrárny Jaroslava Jakuba. Ten se věnoval především současnému dění v elektrárně, seismickému zodolňování elektrárny v návaznosti na provedené stress-testy a také zmínil možnost stavby 5. bloku elektrárny. „Na závěr mi dovolte poděkovat za vaši práci nejen pro rodinu, ale také pro samosprávu a okolí, kde působíte. Přeji hodně štěstí do podzimních komunálních voleb, věřím, že se tu opět v příštím roce setkáme. Byl bych rád, kdyby bylo žen ve vedoucích pozicích více. Vy ženy totiž vnášíte mezi nás muže, do veřejného dění vůbec pečlivost a soulad, ale také krásu a spoustu pozitivní energie“, vyjádřil uznání ženám ředitel elektrárny Jaroslav Jakub.

Následovala prohlídka nové hasičské techniky dukovanských hasičů. Nový hadicový vůz a vysokozdvižná plošina, kterou se mohly dámy svézt, byly zlatým hřebem setkání. Vyhlídce přálo pěkné počasí a ženy si tak mohly prohlédnout elektrárnu i její okolí z výšky 44 metrů.

Na zámku ve Valči čekala na ženy kuchařská show zámeckých kuchařů Pavla a Michala. „Kluci v akci“ připravili pro dámy marinované řezy z vepřové panenky, paprikové tagliatelle a salátek z červené čočky a kozího sýru. Dámy nejen že zvídavě přihlížely, ale také se aktivně do přípravy zapojily.  Po prohlídce zámku následovala módní přehlídka hendikepovaných osob ze sdružení Míša a Míša Třebíč. Za vůně kávy, kterou připravila mobilní kavárna Pohodička Domova bez zámku z Náměště dámy shlédly krásné večerní róby, svatební šaty i módní outfity z bazárku sdružení. „Kytička a knížka Bedřišky Znojemské „Žena od A do Z“ mi bude připomínat dnešní krásně strávený den. Jsem moc ráda, že jsem mohla alespoň na jeden den opustit každodenní starosti, jak ty pracovní, tak soukromé. Také mě těší, že se s některými dámami mohu třeba i po roce potkat a popovídat,“ sděluje Alena Hostašová, ředitelka centra Barevný svět.

Petr Spilka