Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové "oranžové hřiště" ve Stříteži
Nové "oranžové hřiště" ve Stříteži PDF Tisk Email
Pátek, 02 Květen 2014 16:31

Občané Stříteže oslavili tradiční Pálení čarodějnic na novém sportovním víceúčelovém hřišti, které je uzpůsobené ke kopané, volejbalu, tenisu či košíkové. Původní hřiště bylo v havarijním stavu, milovníci všech možných míčových sportů tak dlouhou dobu neměli kde trávit svůj volný čas. Výstavbu Oranžového hřiště podpořila Nadace ČEZ částkou 500 tisíc korun.

Poprvé si nové hřiště vyzkoušeli obyvatelé obce i blízkého okolí ve středu 30. dubna. Oranžové hřiště vzniklo modernizací původní, už nevyhovující hrací plochy, a je k dispozici široké veřejnosti. Je tvořené bezpečným povrchem z umělé trávy a díky trvale značenému lajnování nabízí prostor pro řadu míčových her. „O vybudování moderního hřiště jsme usilovali už delší dobu, ale neměli jsme na to potřebné prostředky. O to větší mám teď z nového hřiště radost a věřím, že ho budou naši občané hojně využívat,“ uvedl starosta obce Střítež Zbyněk Procházka. Během oslav Pálení čarodějnic a příchodu jara vystoupily na hřišti děti z místní mateřské školy a svou práci a techniku předvedli místní hasiči.

Podpoře dětských a sportovních hřiště se Nadace ČEZ věnuje už od svého založení v roce 2002. Za tu dobu jich díky ní vyrostly už více než dvě stovky. „Města a obce neustále usilují
o budování vhodných hřišť pro své obyvatele, a my je v tom dlouhodobě podporujeme. Střítež se tak připojí k dalším místům na Vysočině a jižní Moravě, kde již Oranžovým hřištěm disponují,“ říká Vladimír Černý, člen správní rady Nadace ČEZ.

Jana Štefánková