Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Začíná stavba rozhledny na Pekelňáku
Začíná stavba rozhledny na Pekelňáku PDF Tisk Email
Úterý, 29 Duben 2014 07:44

U Třebíče na Pekelném kopci se v těchto dnech rozbíhá stavba nové rozhledny. Po zpevnění přístupové cesty minulý týden se teď začíná pracovat na základech objektu. Už v říjnu tohoto roku se návštěvníci rozhledny budou moci kochat výhledem do kraje z terasy ve výšce 23 metrů.

Kromě rozhledny na Pekelňáku postaví město, které je investorem, také zázemí pro turisty – tourist point – v Národním domě na Karlově náměstí. Realizace obou staveb přijde dohromady na 12 milionů korun (včetně DPH). Z toho 10 milionů bude placeno dotací od Evropské unie.

Ivan Přibík

Pozn. redakce: Zakázku obdržela firma Kapucín, kterou spoluvlastní člen rady města Martin Svoboda (VV) a další členové zastupitelstva Milan Šťastný (Břehy) a Petr Škarabela (přeběhlík z HZNR!). Zakázka má hodnotu téměř 7 miliónů korun bez DPH a není zdaleka jedinou, kterou firma od města v tomto volebním období dostala. Opoziční zastupitelé v tom vidí zřejmý konflikt zájmů a klientelizmus. Navíc se jim nelíbí účel stavby, jejíž přínos městu je problematický. Jistě by se našlo mnohem užitečnější využití státních dotací.