Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nová cyklostezka Třebíč - Stařeč
Nová cyklostezka Třebíč - Stařeč PDF Tisk Email
Sobota, 26 Duben 2014 06:26

Nová cyklostezka zvýší bezpečnost
Cyklostezka spojující Městys Stařeč s Třebíčí se dočkala svého dokončení. Po novém 300metrovém úseku se první cyklisti a bruslaři projeli v pátek 25. dubna.  Cyklostezku po celé její délce lemuje stezka pro pěší. Ocení ji proto i chodci, například obyvatelé části Třebíče – Boroviny, pro něž je častým místem procházek. S jejím otevřením se výrazně zvýšila bezpečnost dětí a studentů, kteří dosud do  třebíčských škol dojížděli po velmi frekventované silnici. Na dokončení cyklostezky přispěla Nadace ČEZ částkou
500 tisíc korun.

Školáci a studenti doteď využívali při pravidelném dojíždění mezi Starčí a Třebíčí silnici 2. třídy s vysokou intenzitou dopravy. O vybudování pohodlnější spojnice s městem místní obyvatelé hodně stáli, na úzké krajnici se totiž cítili ohroženi okolními auty. Díky dokončené cyklostezce teď získali bezpečnou a pohodlnou cestu do školy či do kroužků, přičemž mohou spojit příjemné s užitečným a rovnou si zasportovat. „Bezpečí školáků bylo naší hlavní motivací k dokončení cyklostezky. Navíc teď mají naši občané, ať už cyklisti, bruslaři nebo ti, co mají rádi procházky, další místo k aktivnímu trávení volného času,“ pochvaluje si Čestmír Linhart, starosta Starče.

Nadace ČEZ přispěla na vybudování cyklostezky v rámci grantového řízení na podporu regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Dlouhodobě se věnujeme podpoře sportovních aktivit dětí, mládeže i dospělých. Městům a obcím proto pomáháme vytvořit vhodné a bezpečné prostředí pro sportování a trávení volného času jejich obyvatel,“ uvedla při slavnostním otevření cyklostezky Jana Štefánková, zástupce Nadace ČEZ v regionu JE Dukovany.

Jana Štefánková