Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Klienti chráněného bydlení řídili auto
Klienti chráněného bydlení řídili auto PDF Tisk Email
Úterý, 22 Duben 2014 09:41

V minulém týdnu řídili klienti Domova bez zámku elektromobil. Jezdili po polní cestě, po městě jako spolucestující. „Jsme velmi rádi, že nám Jaderná elektrárna Dukovany tento vůz zapůjčila. A naši klienti dostali možnost si na „cvičném prostoru“ vyzkoušet řízení automobilu. Žádný z nich nikdy v životě za volantem neseděl a tak to bylo velmi zajímavé. Elektromobil je velmi jednoduchý na ovládání, ale i tak to bylo pro ně mnohdy náročné. Radost, která byla vidět po každé cvičné jízdě v jejich tváři je nepopsatelná,“ říká vedoucí chráněného bydlení Marek Klement.

Naše organizace prochází procesem Transformace pobytových sociálních služeb. Což neznamená nic jiného než začlenění lidí z ústavu do přirozeného prostředí. A právě řízení elektromobilu byla pro ně další možnost v přiblížení „běžného života“.

„Dlouho dobu mám přání si pořídit automobil a jezdit po Náměšti a také do Třebíče. A teď jsem si mohl vyzkoušet, jaké je to doopravdy řídit a není to žádná sranda. Musel bych si ještě udělat řidičský průkaz a to je moc těžké,“ říká klient chráněného bydlení pan František.

Děkujeme Jaderné elektrárně Dukovany za možnost zapůjčení elektromobilu.

Alena Brožková