Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Guvernérka Rotary v Třebíči
Guvernérka Rotary v Třebíči PDF Tisk Email
Středa, 26 Březen 2014 17:28

Na roční návštěvu třebíčského Rotary klubu zavítala v úterý guvernérka česko – slovenského distriktu Rotary International paní Irena Brichta. Nejprve se sešla s představenstvem a poté pobesedovala se členy klubu. Prezident František Ryneš ji informoval o aktivitách klubu a jeho členů v letošním roce.

Paní guvernérka kvitovala, že Rotary klub Třebíč patří k nejaktivnějším u nás. Dlouhodobě podporuje městský Dětský rehabilitační stacionář na Družstevní ulici, kde vybavil hernu, cvičnou kuchyň a dřevodílnu, zakoupil mikrobus Transit a skútr pro vozíčkáře, podílel se na zakoupení očního přístroje a rehabilitační vany. Také novorozenecké oddělení třebíčské nemocnice vybavil mnoha lékařskými přístroji, z jeho příspěvků měl prospěch domov pro seniory v Myslibořicích nebo občanské sdružení Míša a Míša. Klub je též aktivní v projektech výměny studentů. Každý rok vysílá na prázdninové tábory desítku mladých a jednou za dva roky kemp pro mladé spolupořádá. Na roční pobyty odjíždí každý rok do všech koutů světa zpravidla tři studenti a stejný počet klub hostí. Třebíčští rotariáni zastávají i významné pozice na úrovni distriktu. Jaromír Barák vede právě studentský výměnný program, předsedou výboru pro spolupráci s Rakouskem je Martin Saitl, německý distriktní výbor vede František Ryneš, který je také šéfredaktorem magazínu Rotary Good News, který vychází v Česku a na Slovensku.

Guvernérka Irena Brichta seznámila členy klubu se svými prioritami i prioritami prezidenta RI Rona Burtona. Na závěr milého setkání popřála členům klubu hodně úspěchů do další činnosti.

Jaroslav Šmarda