Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střed hledá dobrovolníky
Střed hledá dobrovolníky PDF Tisk Email
Neděle, 23 Březen 2014 00:00

Staňte se dobrovolníkem v programu Pět P a pomozte tak dětem, které to mají v životě těžší než ostatní, mají nízké sebevědomí, málo kamarádů, špatný školní prospěch nebo rodinné zázemí. Podpora, přátelství, prevence, pomoc a péče jsou hlavními principy programu Pět P, který je určen pro děti ve věku od 6 do 15-ti let. Cílem je podpořit zdravý vývoj dítěte a zaměřit se na zvýšení jeho duševní a fyzické kondice. Pro tyto děti hledáme dobrovolníky, kteří jsou starší 18-ti let, mají zájem o práci s dětmi a chtějí svůj čas věnovat někomu, kdo jejich pomoc potřebuje.

Program funguje na principu "jeden na jednoho", kdy se dobrovolník pravidelně jednou týdně věnuje 2 - 3 hodiny dítěti, které jeho přátelství pozitivně přijímá. Náplň jejich společných chvil plánují po vzájemné dohodě. Starší kamarád může pomoci s přípravou do školy, se zajištěním volnočasových aktivit - kino, procházky, výlety, knihovna, posezení v čajovně, hry apod. Děti mají radost a jsou vděčné, když se jim někdo věnuje.

Dobrovolníci jsou do programu pečlivě vybíráni a připravováni. Na realizaci programu se podílejí  odborní pracovníci, tzv. koordinátor, který o dvojici pečuje a je v pravidelném kontaktu jak s dobrovolníkem, tak s dítětem i jeho zákonným zástupcem a supervizor, který zajišťuje pravidelná supervizní setkání pro odborný a osobnostní růst dobrovolníků. Pokud máte zájem se o programu dozvědět více, stát se starším kamarádem nebo chcete do programu zapojit Vaše dítě, můžete kontaktovat koordinátorku programu Mgr. Hanu Dvořáčkovou, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 775 725 658. www.stred.info

Hana Dvořáčková