Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zemřel podnikatel Miloslav Vostrý
Zemřel podnikatel Miloslav Vostrý PDF Tisk Email
Sobota, 01 Březen 2014 11:22

Zakladatel a provozovatel Soukromé střední odborné školy a učiliště Miloslav Vostrý zemřel včera v nočních hodinách. Zprávu o úmrtí třiašedesátiletého podnikatele potvrdila našemu serveru jedna z vyučujících. „Šlo to velmi rychle. Pan Vostrý měl silnou cukrovku a poslední dobou měl potíže s nohami. Koncem minulého týdne byl na vyšetření v třebíčské nemocnici, domů však odešel na revers s tím, že musí dodělat nějakou práci,“ říká profesorka. Nedožil se však následujícího rána.

Podnikatel Vostrý založil soukromé učiliště, které bylo poprvé zařazeno do sítě škol dne 28. srpna 1991 a nově dne 18. června 1996. O čtyři roky později byla do existence uvedena Soukromá střední odborná škola, obor veřejnosprávní činnost, která byla zřízena tímtéž subjektem a  do sítě škol zařazena ke dni 1. září 1996. Na základě novely živnostenského zákona č. 286/1995 Sb., došlo k transformaci obou škol na Soukromou střední odbornou školu a Střední odborné učiliště s. r. o. Třebíč, Znojemská 1027. Ke škole patří také autoškola.

Miloslav Vostrý se též angažoval v senátní volební kampani za pomoci Martina Běhala. Neúspěšně kandidoval za KSČM. Po tomto neúspěchu už se přímo politického života v Třebíči neúčastnil a soustředil se především na rozvíjení soukromé střední školy a autoškoly.

Okolnosti náhlé smrti připomínají nedávný předčasný odchod jiného třebíčského podnikatele, Jiřího Křivana. I jemu se stal osudným zanedbaný diabetes v kombinaci s enormním pracovním nasazením. Ani on nedokázal zvolnit tempo a respektovat doporučení lékařů. Je to varováním pro ostatní přetížené a civilizačními chorobami postižené podnikatele.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pondělí, 03 Březen 2014 20:10