Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva II
Střípky ze zastupitelstva II PDF Tisk Email
Pátek, 14 Únor 2014 00:00

ČEZ zaplatí fasádu

Zastupitelstvo města rozhodlo, že podá žádost o dotaci z Nadace ČEZ v programu Podpora regionů. Žádost se týká kulturní památky na ulici. Leopolda Pokorného 53/25 v Třebíči. Jedná se dům s cennou klasicistní fasádou, který je v soukromých rukou. Majitelé však na náročnou opravu nemají finanční prostředky.

 

Budou opět zveřejňovány videozáznamy ze zastupitelstva?

Jaromír Barák (HZNR!) upozornil na změnu občanského zákoníku, podle které je již možno zveřejňovat videozáznamy z jednání zastupitelstva na webu. Doplnila ho zastupitelka Olivová, která dokonce ví, že se jedná o paragraf 78. Před nedávnem totiž radnice tyto záznamy stáhla z webu. Je to pochopitelné, záznamy ji usvědčovaly. Podivným způsobem tehdy tento počin obhajovala tajemnice Simeona Zikmundová. Prý hrozí pokuta od Úřadu pro ochranu osobních údajů (!!!). Nyní již tedy pokuta nehrozí. jsem zvědav, kdy se záznamy na webu opět objeví.

 

Dostane HFK více peněz?

Před zastupitele předstoupili činovníci fotbalového klubu HFK. Upozornili, že jejich „áčko“ letos postoupilo o soutěž výše, takže by mělo dojít k přeřazení do prioritních sportů. To poněkud zpochybňoval místostarosta Pavel Svoboda (dříve TOP 09) tím, že se HFK neumí dohodnout o sloučení s fotbalovou školou. Na to předseda HFK opáčil, že ochota jeho klubu ke sloučení trvá, překážkou je neochota fotbalové školy.

 

František Ryneš