Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Heřman nahradí Slezáka
Heřman nahradí Slezáka PDF Tisk Email
Středa, 12 Únor 2014 09:08

Rada města doporučila zastupitelstvu města Třebíče schválit změnu personálního složení Pracovní skupiny pro regeneraci MPZ Třebíč, spočívající v zániku členství Ing. arch. Filipa Slezáka, odborného referenta úseku městského architekta Odboru rozvoje a územního plánování MěÚ Třebíč, z důvodu ukončení pracovního poměru, a v obsazení jeho místa vedoucího pracovní skupiny MVDr. Pavlem Heřmanem, starostou města. Tolik usnesení rady města.

Co se skrývá za suchou úřední řečí? Architekt Filip Slezák nahradil městského architekta Libora Herzána před rokem. Herzán si pečlivě svého nástupce zaučil a zasvětil do tajů radniční koalice. Asi to udělal až moc dobře. Mladý architekt chtěl změnit především tvář vnitřního města a prosadit urbanistickou koncepci Třebíče. Jenomže to se zřejmě nehodilo do krámu místostarosty Pavla Pacala (Pro Třebíč). Investicím v Třebíči nejlépe svědčí chaos a bezkoncepčnost. Jen tak lze prosazovat zájmy kmotrů.

Pacal využil kritiky Filipa Slezáka směrem k informačnímu systému památek UNESCO, zvanému lidově „amarouny“. Odhalil propojení Jaromíry Hanáčkové s firmou Relative design, která nepovedenou a ostudnou zakázku realizovala. To už bylo zřejmě na Pacala moc. Od léta začal pracovat na „odejití“ šikovného architekta, vnímaného kolegy jako „Heřmanova člověka“. To se podařilo až v zimě. Místo bylo zrušeno a Slezák se musel poroučit. Špatná zpráva pro město, dobrá pro kmotry.

František Ryneš