Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva I
Střípky ze zastupitelstva I PDF Tisk Email
Středa, 05 Únor 2014 14:53

Připomínky k činnosti rady

Někteří zastupitelé měli připomínky k zasílání podkladů pro jednání. Zastupitelce Dobešové (ČSSD) se nelíbilo, že je pozdě posílán program jednání.

Socialisté Vašíček a Malý nevěděli, proč se navyšuje počet úředníků na 245. Ředitelka úřadu Simeona Zikmundová odpověděla jen částečně. Navýšení je o pracovníky agend z dotačních titulů, např. práce na dálku.

 

Prodeje hospody na Polance a budovy na Obránců míru

Zastupitelstvo města rozhodlo prodat budovu č. p. 606 na ul. Polanka v Třebíči. Skládá se ze  zastavěné plochy a nádvoří o výměře 726 m2. Novým majitelem je Pavel Herynk z Třebíče, dal za ni kupní cenu ve výši 1.450.000 Kč.

Zastupitelstvo města rozhodlo prodat budovu a pozemek na ul. Obránců míru v Třebíči o výměře 358 m2společnosti SENPORT s. r. o., z pražských Jinonic za kupní cenu ve výši 1.940.000 Kč.

 

Někdo ostrouhal

Zastupitelstvo města rozhodlo neprodat společnosti SOFI stav, s. r. o. část pozemku, na kterém chtěla firma zřídit soukromá parkovací místa. Stavební firma chce totiž postavit byty v půdní vestavbě domu a zákon jí ukládá zřídit odpovídající počet parkovacích míst. Jenomže Nemusí být soukromá. Proto sociální demokraté a Jaromír Barák (HZNR!) navrhli, aby SOFI stav zřídil veřejná parkovací místa na pozemku města.

 

Koncepce podpory sportu se změní

Zastupitelstvo schválilo návrh na změnu Koncepce podpory sportu a volnočasových aktivit ve městě Třebíči v bodě Prioritní sporty a nadstandardní reprezentace města. Stalo se tak na žádost fotbalistů HFK Třebíč, kteří budou přeřazeni z 2. kategorie do 1. kategorie v důsledku postupu HFK Třebíč do moravskoslezské ligy.

 

Pokračování příště

František Ryneš

 

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Únor 2014 09:38