Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Elektromobil s Úsměvem
Elektromobil s Úsměvem PDF Tisk Email
Neděle, 02 Únor 2014 00:00

Již po druhé brázdí ulicemi města Třebíče a po celém širokém okolí elektromobil, který vozí uživatele stacionáře Úsměv Třebíč.Společně ho využívají nejen k dopravě do města při vyřizování běžných obchůzek, ale i na výlety za kulturou a k oblíbeným vyjížďkám za přírodou do okolí Třebíče.

„Jsme velice rádi, že nám firma ČEZ tento vůz zapůjčila a to nejen z důvodu, že jsme si na vlastní kůži mohli vyzkoušet jednu z moderních technologií posledních let, ale i pro finanční úlevu, která se nám naskýtá díky nižším nákladům na provoz tohoto vozidla. Díky těmto úsporám můžeme ušetřené peníze přesunout jinam, na jiné potřeby pro naše uživatele,“ říká vedoucí stacionáře Oblastní charity Třebíč Tomáš Barák. Všichni, kteří měli možnost vyzkoušet si jízdu tímto vozem, společně porovnávali jednotlivé rozdíly mezi běžným automobilem a právě elektromobilem. Uživatelé si pochvalovali hlavně tichý provoz. Řidiči stacionáře kromě již zmíněného tichého chodu, vyzdvihovali jednoduchost ovládání a byli příjemně překvapeni výkonem motoru.

„Podle nás je elektromobil ideální dopravní prostředek vhodný do městského provozu, s nízkými náklady a navíc šetrný k životnímu prostředí,“ uzavírá sociální pracovnice Lenka Smrčková.

„Elektromobil Peugeot iOn, který je používán v regionu JE Dukovany má za dva roky najeto přes 40 tisíc kilometrů. V loňském roce byl využíván ke služebním cestám a k prezentaci při veřejných akcích v regionu. Vyzkoušeli si ho samotní zaměstnanci a například i zástupci médií. V letošním roce bychom rádi nabídli provozně levné a šikovné vozítko neziskovým organizacím,“ říká Jana Štefánková z útvaru vnitřních a vnějších vztahů JE Dukovany.

Elektromobil si odvezli zástupci Oblastní charity Třebíč po Tříkrálové koledě v JE Dukovany 7. ledna. Ve stacionáři Úsměv zůstane měsíc, tedy do 7. února. Pak bude nabídnut další neziskové organizaci.

Petr Spilka