Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Už opět máme úředníků víc
Už opět máme úředníků víc PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Leden 2014 00:00

V březnu loňského roku pracovalo na radnici 234 úředníků poté, co radnice bez výběrového řízení posílila sociální odbor. V úterý rada města schválila navýšení stavu na neuvěřitelných 245. To je dalších jedenáct za jedenáct měsíců!!! Průměr: +1úředník měsíčně.

K tomuto číslu však je nutno připočítat ještě 45 zaměstnanců městské policie. I jejich počet se nedávno zvýšil, byli tam z radnice převedeni obsluhující kamerového systému. Hrátky s převáděním zaměstnanců a počtem skutečných strážníků patří k oblíbeným zastíracím manévrům radnice již od dob bývalého starosty Miloše Maška (vystoupil z ČSSD).

Podle starosty Pavla Heřmana (HZNR!) bylo loni nutno posílit sociální odbor, protože nově narostla agenda se změnou zákona o pěstounské péči. „Bude nutno uzavírat větší počet pěstounských smluv, to musí někdo dělat. Stát nám nárůst mezd bude kompenzovat,“ tvrdil loni v březnu Heřman. Nová pracovní místa nyní vzniknou od 1. února. Protože v této fázi půjde o šest pracovníků, mezi loňským březnem a koncem ledna musela v tichosti radnice nabobtnat ještě o dalších pět byrokratů.

Současný nárůst omlouvá Pavel Pacal (Pro Třebíč) tradičně. „Jde o pracovníky, kteří budou přijati na dobu jednoho a půl roku a mzdy se zaplatí z grantu, město tedy nebudou stát nic,“ tvrdí místostarosta. A jeho kolegyně Marie Černá (TMD) upřesňuje, že se jedná o agendu právní ochrany dětí. Jenomže to s těmi náklady není pravda. Mzdové náklady na úředníka představují jen část nákladů. Úředník musí někde a na něčem a za něčím sedět, musí se v zimě ohřát a v létě ochladit, a požívá další úřednické benefity. Nic také nenapovídá tomu, že by na obsazení bylo vyhlášeno výběrové řízení. To opět vzbuzuje obavy, že „rodinkaření“ na radnici vesele pokračuje dál.

 

František Ryneš

 

Aktualizováno Čtvrtek, 30 Leden 2014 07:13