Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR v kraji Vysočina.
Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR v kraji Vysočina. PDF Tisk Email
Úterý, 14 Leden 2014 08:55

Už tuto neděli 19. ledna startují hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky na havlíčkobrodském stadionu. Soutěžit se bude v několika disciplínách. Alpské a běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, snowboarding a netradičně i hra na akordeon, to všechno jsou činnosti, které se budou při plánovaných hrách provozovat (věříme, že i přes nepřízeň počasí). Republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků svým charakterem navozuje atmosféru skutečných olympijských her. Nebude chybět zapálení olympijského ohně, ceremoniály ani složení olympijské přísahy.

„Skupina ČEZ, JE Dukovany podporuje dlouhodobě v kraji Vysočina a Jihomoravském aktivity napříč všemi důležitými oblastmi společenského života, sport nevyjímaje. Snažíme se ve sportu dávat přednost dětem a mladým lidem. Víme, že právě u nich je podpora sportovních aktivit velice důležitá, ať už jako podpora zdravého životního stylu nebo jako prevence patologického chování. Proto nesmíme u olympiády dětí a mládeže v kraji Vysočina chybět,“ říká ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Jaroslav Jakub k podpoře projektu.

 

JE Dukovany bude znovu prezentovat energii budoucnosti v podobě zeleného vozítka – elektromobilu, soutěžící obdrží dárky, veřejnost může soutěžit na webových stránkách www.aktivnizona.cz . Výhrou budou dárky z olympijské kolekce.

A přání mladým sportovcům od ředitele elektrárny Jaroslav Jakuba. „Přál bych všem mladým lidem, aby se snažili hrát dle pravidel, neprováděli žádné zákeřné zákroky. Přeji jim štěstí pro vytoužené vítězství v zápase nebo v individuálních disciplínách.“

 

ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003 v Pardubickém kraji. Zimní olympiáda dětí a mládeže měla premiéru v únoru roku 2004 a mladé sportovce hostil Středočeský kraj. ODM je největší sportovní akcí svého druhu u nás a její zimní variantu v roce 2014 hostí Kraj Vysočina.

 

Petr Spilka

Aktualizováno Úterý, 14 Leden 2014 09:32