Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město vyhlásilo výsledky květinové soutěže
Město vyhlásilo výsledky květinové soutěže PDF Tisk Email
Úterý, 10 Prosinec 2013 07:55

Odbor komunálních služeb třebíčské radnice vyhodnotil tradiční květinovou soutěž. Vyhlášení výsledků za rok 2013 proběhlo v pondělí 9. prosince.

Do 18. ročníku se přihlásilo 38 pěstitelů. Byli mezi nimi obyvatelé panelových domů a rodinných domků z města i místních částí. Vítězem se stala paní Alena Pavlasová s předzahrádkou u panelového domu v ulici Jaroslava Heyrovského. Neutěšenou plochu po výkopových pracích dokázala postupně přeměnit v zajímavou skalku. Využila přitom i vybagrované balvany. Druhé místo zaujala paní Ludmila Bušová z ulice Zahraničního odboje. Na třetí pozici se umístila paní Ivana Kotrbová z ulice Polní. Vyznamenáno bylo ještě dalších 24 účastníků. Ocenění pěstitelé dostali od radnice peněžité ceny a věcné dary. Předal jim je místostarosta Milan Zeibert za asistence koordinátora soutěže Petra Urbánka.

 

Zúčastnit soutěže se mohl každý majitel či uživatel domu, bytu nebo provozovny, který měl fasádu v době hodnocení zkrášlenu živými květinami nebo pnoucími dřevinami. Výzdoba musela být viditelná z ulice. Soutěž se vztahovala také na upravené neoplocené předzahrádky na veřejném prostranství.

 

Ivan Přibík