Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rada města chce rozšířit svou pravomoc
Rada města chce rozšířit svou pravomoc PDF Tisk Email
Úterý, 03 Prosinec 2013 07:49

Vedení třebíčské radnice hodlá požádat zastupitelstvo o podstatné rozšíření pravomocí při nakládání s majetkem v období vánoc, to je mezi 13. prosincem a Silvestrem. Jestli zastupitelstvo žádost schválí, bude moci rada provádět bez schválení zastupitelstvem rozpočtová opatření až do výše jednoho miliónu korun.

S tím do značné míry souvisí i požadavek rady, aby zastupitelstvo schválilo rozpočtové provizorium na první dva měsíce roku 2014 ve výši 20% skutečných výdajů roku 2013. Důsledkem bude, že v této době nemohou být zahajovány žádné nové investiční akce.

Rozpočtové provizorium má skončit schválením městského rozpočtu na únorovém jednání zastupitelstva. Rozpočtové příjmy a výdaje by se tím staly příjmy a výdaji nového schváleného rozpočtu, s čímž by už však zastupitelstvo nemohlo zpětně nic dělat. Chytře vymyšleno.

 

Tuto praxi, která je v jiných městech spíše mimořádným řešením, praktikuje Třebíč již řadu let. V době svého opozičního působení ji kritizoval i současný starosta Pavel Heřman (HZNR!) s tím, že je to snad jen pohodlnost úředníků, ne-li přímo arogance rady města. Nyní sám navrhuje tuto praxi prodloužit.


František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 03 Prosinec 2013 08:13