Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčský aquapark přivítá první návštěvníky
Třebíčský aquapark přivítá první návštěvníky PDF Tisk Email
Sobota, 30 Listopad 2013 09:04

Sobota 30. listopadu 2013 bude Dnem otevřených dveří! Celý areál Laguna si bude možné volně prohlédnout od 13:00 do 19:00 hodin.

Už jen několik dnů zbývá do slavnostního otevření nového aquaparku Laguna. Řemeslníci dokončují poslední práce, aby v sobotu 30. listopadu bylo vše hotovo na Den otevřených dveří. Provoz se naplno rozběhne od neděle 1. prosince. Třebíč tak bude moci nabídnout svým obyvatelům i návštěvníkům z okolí ucelenou možnost vyžití pro kondiční plavání i vodní radovánky.

Rozšíření sportovního areálu Laguna je v Třebíči jednou z největších investičních akcí poslední doby. Ke stávající bazénové hale byla přistavěna zábavní část. Myšlenka přístavby aquaparku k areálu Laguna se rodila postupně.

Cílem přístavby bylo nabídnout lidem vše, co dosud v Třebíči chybělo, a to po celý rok: tobogány, vířivky, protiproudy, chrliče vody, perličkovou lázeň, relaxaci a wellness, tedy prostředí saun navozující příjemnou a uklidňující atmosféru.

Všechny tyto prvky jsou již běžné v podobných zařízeních v okolních městech. „Naším záměrem bylo poskytnout toto vše obyvatelům města Třebíče a okolí, aby nemuseli pro zážitky tohoto druhu dojíždět desítky kilometrů do jiných míst,“ řekl místostarosta Pavel Pacal.

Hlavními lákadly aquaparku Laguna jsou vnitřní zábavní bazén a tobogán. Součástí bazénu nepravidelného tvaru s hloubkou asi 120 centimetrů a plochou kolem 197 metrů čtverečních je několik atrakcí. Vodní plocha zahrnuje divokou řeku, houpací kolébku, chrliče vody, masážní a vířivá lůžka, dvě vířivé vany a podmořskou jeskyni s akváriem. Na ochozu bazénu jsou vyhřívané lavice. Na tobogánu s vlastním dojezdovým bazénkem se asi vyřádí především děti. Jeho nástupní věž je situována ve výšce 13,9 metrů nad zemí. Dráha tobogánu o délce 132 metrů vede krytými i otevřenými úseky. Kdo se nasytí dovádění, uvolní se ve venkovním bazénu s mírně slanou vodou. Ten budou mít v letním období k dispozici i lidé opalující se na travnaté ploše. V rekonstruované části původních saunových provozů příjemně překvapí nově zřízený „Saunový svět“. Relaxovat v této wellness části bude možné ve třech potních saunových kabinách s různou kapacitou a vybavením a v jedné kabině parní. Na výběr tedy bude z několika různých druhů saun.

Kdy budou moci lidé do nového aquaparku začít chodit? V sobotu 30. listopadu 2013 bude v 13:00 hodin za účasti oficiálních hostů a médií slavnostně přestřižena symbolická páska. Následující odpoledne bude Dnem otevřených dveří pro veřejnost. Do 19:00 hodin si zájemci budou moci přijít celý areál prohlédnout. Samozřejmě bez vstupného. Pro koupání bude Laguna tento den uzavřena. Od neděle 1. prosince 2013 od 10:00 hodin pak bude starší i nová část Laguny již otevřena v normálním provozu.

ip