Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči postavili vánoční strom
V Třebíči postavili vánoční strom PDF Tisk Email
Pátek, 29 Listopad 2013 06:23

Na Karlově náměstí v Třebíči se ve čtvrtek 28. listopadu dopoledne objevil tradiční vánoční strom. Letos bude centrum města krášlit douglaska ze čtvrti Horka-Domky.

Podobně jako v předchozích letech zvolil odbor komunálních služeb i letos strom, který splňuje estetické požadavky a současně je na svém nevhodném stanovišti určen k nutnému skácení. Vybraný strom pochází z Demlovy ulice, kde rostl v blízkosti mateřské školy. Jedná se o severoamerický druh s názvem douglaska tisolistá. Strom má po skácení u paty kmene průměr zhruba 50 centimetrů a výšku kolem 20 metrů. Přeprava jehličnanu proběhla bez větších komplikací. Strážníci městské policie zastavili po trase provoz na křižovatkách. Na Karlově náměstí je douglaska bezpečně ukotvena ve speciální šachtě. Kmen se zasunul dva metry do země. Válec šachty obklopuje betonová krychle dva krát dva metry.

 

Vánoční strom na Karlově náměstí rozsvítí Mikuláš za pomoci andělů a čertů ve čtvrtek 5. prosince. Výzdobu budou tvořit bílá LED světélka v podobě závěsů a rampouchů. Městské kulturní středisko připravilo od 16:30 hodin program pro rodiče s dětmi. Těšit se mohou na pohádku v podání divadelního souboru Ampulka Třebíč.

Ivan Přibík