Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy EDU dá hasičům cisternu
EDU dá hasičům cisternu PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Listopad 2013 16:32

v JE Dukovany bude v úterý předána  požární cisterna TATRA-TERNO hasičům Kraje Vysočina. Vozidlo předá v 11.00 hodin v areálu požární stanice HZS Třebíč ředitel dopravních služeb ČEZ Korporátní služby Radan Beneš řediteli HZS ČR Kraje Vysočina Petru Benešovi za přítomnosti vedoucího útvaru Požární ochrany EDU Josefa Čapka.

Vozidlo bylo využíváno Hasičským záchranným sborem při JE Dukovany jako náhradní cisterna. Po obměně technického parku bylo vozidlo přednostně nabídnuto hasičům spolupracujícími s HZS JE Dukovany. Kraji Vysočina bylo touto formou předáno již sedm požárních vozidel (plošina, cisterny, nákladní a malá dopravní vozidla).

„Vozidlo TATRA-TERNO, které bude bezúplatně převedeno firmou ČEZ na HZS ČR kraje Vysočina, bude používáno pro potřeby jednotek HZS ČR. Hlavní využití vozidla bude při zásazích v katastru města Hrotovice, při likvidaci požárů, následků živelních pohrom a dalších mimořádných událostí a také při zajištění školení a výcviku hasičů. To bude plus i pro jednotku HZSp JE Dukovany, protože PS Hrotovice v případě požáru působí jako pomocná jednotka hasičů z JE“, sdělil vedoucí útvaru Požární ochrany JE Dukovany.
Josef Čapek