Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Informační novinky v MAD
Informační novinky v MAD PDF Tisk Email
Středa, 06 Listopad 2013 14:43

Nejpozději do poloviny prosince se v autobusové dopravě v Třebíči objeví zajímavé technické novinky. Budou to elektronické označníky, obrazovky a velkoplošný panel. Využití elektronických zařízení pro lepší informování cestujících avizovalo město již při rozjezdu nového systému linek MAD v loňském roce. Teď dochází k realizaci.

Na co se lidé mohou už brzo těšit, popsal místostarosta Pavel Svoboda: „Na Karlově a Komenského náměstí budou na zastávkách umístěny nové označníky. Město jako majitel infrastruktury vybudovalo a zafinancovalo v chodnících základny a instalovalo elektrické přípojky. Dopravce v nejbližších týdnech namontuje na svoje náklady označníky s elektronickými displeji. Počítá se celkem s 8 kusy, ze kterých bude 6 na Karlově a 2 na Komenského náměstí. Jako další novinka přibydou v Třebíči v nejbližší době také dvě obrazovky. Jedna bude v hale vlakového nádraží, druhá ve vestibulu sportovního areálu Laguna. Cestující se z nich dozví informace o odjezdech nejbližších spojů MAD ze zastávek Bráfova, Nádraží a Poliklinika-Hájek.“

Zveřejňování informací na všech nových elektronických zařízeních bude podle vyjádření místostarosty Pavla Svobody dynamické. To znamená, že dojde-li ke zpoždění spoje, ihned se aktuální údaj zobrazí na displeji.

Pokud jde o příměstské autobusy, dočkají se vylepšení i jejich cestující. V hale výpravní budovy autobusového nádraží osadí provozující firma velkoplošný panel. Na jeho dvanácti řádcích se budou zobrazovat odjezdy linek do okolních vesnic, městysů a měst.

 

Ivan Přibík