Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Svatby podraží až o stovky procent
Svatby podraží až o stovky procent PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Říjen 2013 11:31

S dalším protilidovým opatřením přichází třebíčská radnice. Rozhodla se zdražit poplatky spojené se svatebními obřady. Dosud se za svatební obřad platilo 300 korun. Nyní si snoubenci budou muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji.

Za svatbu v obřadní síni Malovaného domu zaplatí 500 korun, to je o plné dvě třetiny více. Když ale budou chtít uzavřít sňatek na jiném místě mimo městem stanovené úřední místnosti, bude je to stát již 1 000 korun, tedy více než trojnásobek. A na jiném místě mimo katastr města to budou 2 000 korun, to je téměř sedminásobek!

To však nejsou všechny poplatky. Svatebčané musí ještě zaplatit zákonem stanovený správní poplatek ve výši 1 000 korun.

 

K drastickému zdražení došlo v době, kdy mladí lidé stále častěji neuzavírají sňatky a žijí spolu „na psí knížku“. Má to své výhody. Nesezdaná matka s dítětem má nárok na sociální dávky, společnou domácnost s „přítelem“ jde jen těžko prokázat. A může čerpat i příspěvek na bydlení od města. Tyto dávky mnohdy nahradí příjem z pracovní činnosti. Zdražením poplatků za svatby tak město tomuto nešvaru nepřímo napomáhá, což stojí daňové poplatníky nemalé peníze.Jinde se snaží mladým snoubencům vyjít vstříc, v Třebíči se spíš než svatebčanům vychází vstříc kmotrům.
František Ryneš