Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kapacita průtahu se zvýší
Kapacita průtahu se zvýší PDF Tisk Email
Sobota, 12 Říjen 2013 07:44

Skoro dva roky připravovali společně dopravní specialisté a úředníci úpravy ke zkapacitnění silničního průtahu Třebíčí. Práce na vybudování ostrůvků a rozšíření pruhů na vozovce začnou v nejbližších dnech. Změny se budou týkat ulic Sucheniova a Bráfova.

Aby se usnadnila průchodnost křižovatek na průtahu, prověřovaly se nejprve možnosti světelné signalizace. V praxi se ale zjistilo, že intervaly semaforů jsou nastaveny na maximum možného. Jedinou cestou se ukázaly být fyzické změny v počtu a uspořádání řadicích pruhů. Za tímto účelem byla zpracována studie. Její finální verzi projednal odbor dopravy radnice s Ředitelstvím silnic a dálnic, Policií České republiky a dopravní komisí města. Opatření vyplývající ze studie pak schválila k realizaci rada města.

Hlavní změnou bude přidání levých odbočovacích pruhů ve směru od Jihlavy na Brno. Jeden vznikne u autobusového nádraží, druhý u gymnázia a třetí na křižovatce Bráfova-Nádražní. Tím dojde ke zprůchodnění křižovatek v průměru až o 25 procent. Zkrátí se tak délka kolon ve špičkách a celá soustava křižovatek na průtahu Třebíčí bude daleko propustnější než dnes.

Ivan Přibík

Aktualizováno Sobota, 12 Říjen 2013 07:51