Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V nemocnici přestěhovali oddělení
V nemocnici přestěhovali oddělení PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Září 2013 10:28

Pátek 20. září byl pro třebíčskou nemocnici důležitým mezníkem. Slavnostně byla otevřena dvě oddělení po svém přestěhování z Družstevní ulice do hlavního areálu na Purkyňově náměstí. 

Oční oddělení a oddělení LDN s dvěma stanicemi fungovala v panelovém domě na konci Družstevní ulice. Z organizačních důvodů a kvůli lepší efektivitě se Kraj Vysočina jako zřizovatel nemocnice rozhodl obě detašovaná pracoviště přesunout na Purkyňovo náměstí. Oční oddělení bylo přemístěno do pavilonu „U“. Jedna stanice oddělení LDN získala nové prostory v pavilonu U, druhá pak v pavilonu G. 

Přesun obou pracovišť přinese úsporu personálních, dopravních a provozních nákladů. Obzvláště výrazné je to v případě oddělení LDN.

„Mezi výhody přestěhování LDN do areálu nemocnice patří dostupnost odborných lékařských konzultantů nejenom v denní směně, ale především non stop v ústavní pohotovosti. V případě zhoršení zdravotního stavu pacienta na lůžku následné péče bude přivolán akutní lékař a rozhodne, zda pacienta není nutno přeložit zpět na akutní lůžko nebo při selhávání vitálních funkcí na jednotku intenzívní péče. Je to krok, který zvyšuje šanci chronicky nemocných na zlepšení zdravotního stavu. K dispozici je také veškeré přístrojové vybavení jako třeba CT, sonografie, rozvody kyslíku apod. Přestěhování oddělení by mělo pro nemocnici přinést v následujícím roce úsporu nákladů ve výši minimálně čtyř milionů korun,“ informovalo vedení nemocnice v tiskové zprávě.


Ivan Přibík