Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Bráfkou projede více aut
Bráfkou projede více aut PDF Tisk Email
Středa, 25 Září 2013 12:14

Třebíčská radnice plánuje během října a listopadu provést taková stavební a organizační opatření, která umožní zkrátit interval semaforů na průtahu městem (některými občany zvaném Kotíkova pomsta) a tím umožnit průjezd většímu množství automobilů za stejnou dobu nebo zkrátit dobu průjezdu stejného množství aut Třebíčí. Přibude jeden jízdní pruh na Bráfově třídě od gymnázia až po křižovatku s Nádražní ulicí a odbočovací pruh na křižovatce u evangelického kostela.

„Průjezd Třebíčí nyní trvá ve špičce sedm až deset minut. Doba se zkrátí odhadem o 27%,“ vysvětlil dopravní expert Ing. Ondřej Hájek. Nepočítá se však se snížením počtu některých nadbytečných semaforů ani s jejich „chytrou“ provázaností. Ta je komplikovaná zejména právě proto, že je semaforů příliš mnoho.

Opatření ke zvýšení průjezdnosti silnice 1/23 v úseku našeho města je nutná. Zdá se však, že navrhovaná opatření nebudou dostatečná a půjdou na úkor obyvatel města. Navíc jen „lákají“ další řidiče, aby použili dopravní tepnu městem. Solidním řešením je jedině obchvat města. K tomu se však, díky malé schopnosti nebo snad malému nasazení vedení města, očividně neschyluje. A tak musíme vzít zavděk alespoň tím, že ve špičce místo za deset minut projedeme Třebíčí za 7,5 minuty.


František Ryneš