Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Evropský týden mobility
Evropský týden mobility PDF Tisk Email
Neděle, 15 Září 2013 06:05

Zdravé město letos opět připravilo ve spolupráci s partnerskými organizacemi obsáhlý program k Evropskému týdnu mobility. Tradiční akce se koná od pondělí 16. do neděle 22. září. Letošní dvanáctý ročník má téma „Čistý vzduch – je to na nás!“.

Evropský týden mobility je osvětová kampaň pro občany obcí a měst. Klade si za cíl upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou. Zároveň se snaží nabídnout veřejnosti výhody alternativních druhů dopravy. Smyslem je vyvolat změny v chování lidí a učinit tak pokrok směrem k udržitelnější Evropě.

Vedle řady jiných atrakcí letošní kampaně bude v Třebíči přitažlivé například pondělní odpoledne na Karlově náměstí. Od 13 do 17 hodin si tam lidé v rámci prezentace ekologické a bezpečné dopravy budou moci vyzkoušet vozítka Segway, elektrokola, elektromobily společnosti ČEZ a simulátor nehody pojišťovny Generali.

Simulátor je reálný automobil, který se po nárazu otočí na střechu. Když člověk visí hlavou dolů a drží ho bezpečností pásy, je nečekaně obtížené dostat se v takové situaci ven.

Pro nejširší veřejnost bude důležitý také pátek 20. září. Autobusy městské autobusové dopravy budou vozit cestující po celý den zdarma!

Podrobný program k Evropskému týdnu mobility v Třebíči najdou občané na internetových nebo facebookových stránkách města.

 

Ivan Přibík