Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Daneš Burket prezidentem
Daneš Burket prezidentem PDF Tisk Email
Pátek, 06 Září 2013 13:58

Na konferenci České nukleární společnosti (ČNS), která se konala 27. června tohoto roku v Praze na Novotného lávce, byl zvolen nový výbor ČNS. Ten na svém prvním zasedání 28. srpna zvolil své představitele. Prezidentem ČNS byl zvolen Daneš Burket, viceprezidentem pro věci organizační Václav Hanus, viceprezidentem pro věci programové Miroslav Kawalec, viceprezidentem pro věci ekonomické Václav Bláha a viceprezidentem pro věci zahraniční Jiří Duspiva.

Česká nukleární společnost (založena v roce 1990) je dobrovolnou a neziskovou odbornou organizací. Hlavním cílem ČNS je provádět osvětu, napomáhat vzdělávání veřejnosti v oboru jaderné energetiky a šířit objektivní informace z oblasti mírového využívání jaderné energie. Je členem Evropské nukleární společnosti a ČSVTS.

 Daneš Burket zastává funkci prezidenta ČNS od roku 2010, znovuzvolen byl pro období 2013-2016, členem výboru ČNS je od roku 2001, od roku 2007 pracuje ve společnosti ČEZ, a. s. jako ředitel sekce Technická podpora.

pozn. red. V Třebíči je Burket znám nejen pracovníkům JE Dukovany, ale i širší veřejnosti jako bývalý zastupitel za ODS a vášnivý kritik tehdy opozičního Pavla Heřmana.


ČNS