Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hradozámecká noc otevře brány památek
Hradozámecká noc otevře brány památek PDF Tisk Email
Středa, 28 Srpen 2013 12:32

Již čtvrtým rokem se na poslední prázdninovou sobotu otevřou některé památkové objekty na Vysočině v netradičním nočním čase. Oživené noční prohlídky, loutkové divadlo, stezka odvahy či soukromý apartmán provoněný květinovými vazbami – to vše čeká na návštěvníky hradu Lipnice, kostela v Zahrádce nebo zámku v Náměšti nad Oslavou.

Nevšední noční atmosféru si budou moci vychutnat právě návštěvníci náměšťského zámku, který jim v rámci Hradozámecké noci otevře své brány v 18:00 hodin. Na výběr bude ze dvou variant. Milovníci reprezentačních prostor a vzácných tapisérií si přijdou na své na první prohlídkové trase. Navštívit ji budou moci v každou celou hodinu, naposledy ve 23:00 hodin. Rezervace na tuto trasu není nutná a za vstupné zaplatí v plné výši 90,- Kč, snížené 60,- Kč a rodinné 250,- Kč.

 

Naopak do soukromých pokojů hraběte Haugwitze zavede návštěvníky druhá prohlídková trasa, která byla veřejnosti zpřístupněna letos v červnu. Expozice těchto místností bude zkrášlena květinovými vazbami známého floristy Slávka Rabušice. Prohlídky budou vycházet po půl hodinách a první začíná také v 18:00 hodin. V tomto případě se doporučuje předchozí rezervace na telefonu 568 620 319 nebo na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , protože kapacita prohlídky je omezena na 15 osob. Poslední prohlídka vychází v 23:00 hodin. Vstupné na tuto trasu je plné 80,- Kč, snížené 60,- Kč a rodinné 230,- Kč.

 

spu