Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Soucitní policisté z Třebíčska
Soucitní policisté z Třebíčska PDF Tisk Email
Středa, 28 Srpen 2013 06:31

Policisté a občanští zaměstnanci Územního odboru Třebíč pomohli kolegovi, kterého postihla červnová povodeň. Policistovi a jeho rodině předali peníze, které vybrali, a pomohli jim tak v jejich nelehké životní situaci.

Policisté a občanští zaměstnanci třebíčské policie se rozhodli aktivně pomoci kolegovi, kterému vytopila povodeň rodinný dům na Ústecku. Dobrovolně individuálně přispívali různými částkami dle vlastních možností a postupně shromažďovali finanční pomoc. Zapojili se všichni napříč celým třebíčským územním odborem, přispěli policisté obvodních oddělení, kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování, dopravní policisté i občanští zaměstnanci. Dobročinnou akci, jejímž cílem bylo pomoci člověku, který ji v současné době skutečně potřebuje, podpořil a finanční částkou přispěl také ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Miloš Trojánek.

„Podařilo se nám shromáždit finanční částku dvacet tisíc korun,“ řekl plk. Mgr. Petr Tomášek, vedoucí Územního odboru Třebíč s tím, že vybrané peníze předali policistovi, který pracuje na Obvodním oddělení Duchcov, minulý týden. Předání vybrané finanční částky byl přítomen také npor. Mgr. Martin Husa, vedoucí Obvodního oddělení Třebíč, odkud myšlenka pomoci po povodních vzešla. 

„Policistovi, který od nás vybrané peníze dostal, vytopila červnová povodeň rodinný dům, ve kterém žije se svojí rodinou, a způsobila velké materiální škody. Vybraná finanční hotovost se mu bude jistě hodit a jsme rádi, že jsme mu mohli touto cestou pomoci,“ zakončil plk. Petr Tomášek.

 

Jana Kroutilová