Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tábor Rotary se mladým líbil
Tábor Rotary se mladým líbil PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Srpen 2013 07:18

Od soboty 10. srpna týden hostil třebíčský Rotary klub středoškolské studenty. Bylo jich celkem 16 z různých zemí Evropy i ze zámoří. Ve spolupráci s jihlavskými kolegy totiž uspořádal místní klub čtrnáctidenní mezinárodní tábor. Jihlavský týden trávila mládež na kolech, třebíčskou část věnovala pěší turistice. Organizace nebyla jednoduchá. Například účastníci z Turecka drží muslimská pravidla stravování. I bezlepková dieta studentky z Izraele nadělala pořadatelům vrásky na čele. Nakonec však vše dobře zvládli.

Kromě členů klubů již tradičně pomáhají s organizací tábora i mladí Třebíčané, kteří se v minulosti zúčastnili podobných rotariánských táborů v cizině nebo jednoročních výměnných programů. O svých zážitcích každoročně přednášejí při besedách na středních školách nebo na setkání s veřejností.

 

Program tábora byl pestrý. Kromě koupání a sportů si díky vstřícnosti pracovníků atomky prohlédli informační centrum JE Dukovany (viz foto) a vodní dílo Dalešice. Nechyběla prohlídka památek UNESCO v Třebíči ani zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou. Zde je dokonce přijal starosta města Jaroslav Soukup. Pamatovalo se i na oblíbený shoping.

Konec týdne pak byl ve znamení výletu do Prahy. V sobotu a v neděli se pak mládež přesunula do svých domovů. Odvezla si nová přátelství, často na celý život.


František Ryneš