Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy ZŠ v Benešova bude hospodárnější a hezčí
ZŠ v Benešova bude hospodárnější a hezčí PDF Tisk Email
Sobota, 17 Srpen 2013 00:00

Mezi větší akce stavebního charakteru patří v Třebíči v letošním roce zateplování školních budov. Práce na obložení zdí a výměně oken v objektu Základní školy kapitána Jaroše jsou už z většiny hotové. Na Základní škole Benešova se teď o prázdninách intenzívně pracuje.

Moderní základní škola byla v tehdy největším třebíčském sídlišti otevřena pod názvem Gagarinova v září roku 1978. V prvních letech existence byla v důsledku „baby boomu“ z první poloviny sedmdesátých let známa svou přeplněností. Třídy prvního stupně byly značeny od písmene A až po písmena F, G a H. V každé učebně sedělo přes třicet žáčků. Nyní po 35 letech existence prochází velký areál s několika pavilony výrazným zásahem. Původní dřevěné rámy oken a břízolitové omítky se už ocitaly v nevyhovujícím stavu.

Město jako majitel objektu a zřizovatel organizace se proto v souladu se současným trendem rozhodlo pro výměnu oken a dveří a kompletní zateplení pláště. Hlavním použitým materiálem budou desky z pěnového polystyrenu o tloušťce 140 milimetrů.

Okna budou hotová do konce prázdnin, pak se bude už jen obkládat a natírat. Po zahájení školního roku bude dodavatelská firma moci například vrtat do zdiva jen v odpoledních hodinách a o víkendech. Ivan Přibík
redakčně kráceno

Aktualizováno Úterý, 13 Srpen 2013 11:59