Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy První firemní jazyková školka
První firemní jazyková školka PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Srpen 2013 00:00

V bývalém borovinském areálu BOPO vznikl bytový dům s 27 byty. Postavila ho firma Jma a.s. Jenomže trh s byty vykazuje značný převis nabídky. Zatím je obsazeno jen něco přes desítku bytových jednotek. Investor pochopitelně hledá další možnosti využití. Jednou z nich je zřízení podnikové mateřské školky a jeslí. Ty jsou v Třebíči beznadějně přeplněny. Zařízení je prozatím určené pouze pro děti zaměstnanců firem Mann+Hummel a Kϋhtraiber, později se počítá i s ostatními dětmi.

Investorem přestavby stávajících prostor je též Jma a.s. Zdá se však, že vše nejde podle předem připraveného harmonogramu. Stavba, vznikající s přispěním evropské dotace, nebude hotová v září, jak původně slibovala manažerka Kamila Mašková. Stavební úřad v Třebíči nevydal stavební povolení. A tak se bude stavět na základě veřejnoprávní smlouvy, která má povolení nahradit. Smlouva však byla uzavřena teprve v červenci a tak se s dokončením počítá až v prosinci.

 

Kombinované zařízení školky a jeslí bude přístupné dětem od půl roku věku. Ředitelkou má být Miluše Čechová. Rodilí mluvčí s dětmi budou hovořit anglicky metodou škola hrou.

O výši školného nechtěli představitelé zakladatelských podniků nic bližšího prozradit. Dá se však očekávat, že bez jejich dotace by byla školka pro „normální“ zaměstnance nedostupná.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 06 Srpen 2013 16:44