Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Mezinárodní tábor Rotary
Mezinárodní tábor Rotary PDF Tisk Email
Pátek, 09 Srpen 2013 00:00

Od soboty 10. srpna bude týden hostit třebíčský Rotary klub středoškolské studenty. Bude jich celkem 16 z různých zemí Evropy i ze zámoří. Ve spolupráci s jihlavskými kolegy totiž pořádá místní klub každé dva roky čtrnáctidenní mezinárodní tábor. Jihlavský týden nyní tráví mládež na kolech, třebíčskou část bude věnovat pěší turistice.

Kromě členů klubů pomáhají s organizací tábora i mladí Třebíčané, kteří se v minulosti zúčastnili podobných rotariánských táborů v cizině nebo jednoročních výměnných programů. O svých zážitcích každoročně přednášejí při besedách na středních školách nebo na setkání s veřejností.

Program tábora bude pestrý. Jeden den prožijí v rodinách rotariánů. Kromě koupání a sportů si prohlédnou JE Dukovany a vodní dílo Dalešice. Nebude chybět prohlídka památek UNESCO v Třebíči ani zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou. Pamatováno je i na oblíbený shoping.

 

Konec příštího týdne pak bude ve znamení výletu do Prahy. Prohlídku pražských pamětihodností zakončí oblíbená diskotéka na Strahově. V sobotu a v neděli se pak mládež přesune do svých domovů. Odveze si nová přátelství, často na celý život.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 06 Srpen 2013 16:40