Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rada zrušila tendr na DDM
Rada zrušila tendr na DDM PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Srpen 2013 00:00

Rada města Třebíče na svém mimořádném jednání zrušila výběrové řízení na stavbu Domu dětí a mládeže v dřívější kotelně a čističce vod v bývalém areálu BOPO. Podle vedoucí oddělení investic MěÚ Jany Goláňové to má dva technické důvody.

Prvním z nich je nutnost vypracování „slepého“ rozpočtu stavby. Její celková cena má přesáhnout 24,3 miliónů korun a navíc ještě přes 5,1 miliónů na DPH, celkem tedy skoro 30 miliónů. To však je částka bez víceprací, které lze podle třebíčských tradic očekávat.

Druhým důvodem je koordinace stavebních prací při úpravě veřejného prostranství v areálu BOPO.

Město na ni získalo dotaci ve výši maximálně 27,4 miliónů korun, což představuje 70% celkových nákladů. Ze svého však bude muset zaplatit ještě asi 10 miliónů. Úpravy tohoto prostranství však budou z velké části sloužit i soukromým firmám v areálu, které se na pokrytí nákladů nebudou podílet. To kritizuje opozice. Domnívá se totiž, že město mělo postupovat standardně. Soukromé firmy měli nejprve vozovky a chodníky opravit, osadit kanalizací a veřejným osvětlením a pak teprve předat městu. Tak je to běžné jinde, ovšem ne v Třebíči. Zde se děje pravý opak.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 06 Srpen 2013 16:39