Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ekumenická setkání s Biblí a uměním
Ekumenická setkání s Biblí a uměním PDF Tisk Email
Neděle, 21 Červenec 2013 17:05

Od dnešního večera do soboty probíhá v třebíčském hotelu Atom Ekumenické setkání s Biblí a uměním. Mottem setkání je „Strach“ s podtitulem biblického citátu z Izaiáše: „Neboj se, jsem s tebou, jsi můj“.

Přednášet a diskutovat bude celá řada významných hostů. Tak např. v pondělí odpoledne vystoupí suspendovaný arcibiskup trnavský Róbert Bezák. V úterý bude přednášet teolog Prokop Remeš a filozof a prezidentský kandidát Jan Sokol. Své příspěvky přednesou katolický kněz Václav Vacek nebo Radkin Honzák či Josef Kordík. Diskuze bude moderovat Jiřina Šiklová. Zajímavá diskuze bude jistě s odvolaným ředitelem ÚSTR Danielem Hermannem.

V rámci setkání vyjedou účastníci na exkurzi do Telče a Slavonic. Večer budou promítány filmy Životy těch druhých a Ruka. Pořadatelé nezapomněli ani na společenský večer a ekumenickou bohoslužbu v evangelickém kostele. V pátek večer v 19.30 bude v bazilice sv. Prokopa koncertovat varhaník od sv. Víta v Praze Josef Kšica, zazpívá Pavla Kšicová.

Setkání bude zakončeno v sobotu hodnocením, po něm zasedne valná hromada pořádající společnosti. Všechny přednášky i závěrečný koncert jsou přístupné veřejnosti. Podrobný program najdete na www.esbu.cz.


František Ryneš

Aktualizováno Neděle, 21 Červenec 2013 17:28