Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 16. července
Stíny 16. července PDF Tisk Email
Úterý, 16 Červenec 2013 00:00

Řídil i přes zákaz

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí šestatřicetiletému muži. V pátek 12. července řídil vozidlo Honda Civic v obci Račice. Policisté ho zastavili před čtvrtou hodinou odpoledne. Při kontrole zjistili, že řidičem je muž, kterému byl na konci loňského října uložen soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na třicet měsíců, a tedy až do května roku 2015. Policisté muže převezli na obvodní oddělení a následně mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu.

 
Dívka s podezřením na otravu alkoholem

V sobotu 13. července přijali policisté po půl osmé večer oznámení a nalezení dívky, která má příznaky otravy alkoholem. Do parku v Jemnici okamžitě vyjela policejní hlídka. Na místě již zasahovala zdravotnická záchranná služba. Dívka byla převezena do třebíčské nemocnice. Policisté provedli šetření a zjistili, že se jedná o šestnáctiletou dívku, která v parku pravděpodobně po předchozím požívání alkoholu zkolabovala.

V parku byli v tu dobu ještě další čtyři mladí lidé, kteří předtím přivolali zdravotníky. Policisté zkontrolovali i tyto chlapce a dívky ve věku mezi čtrnácti a šestnácti lety. U chlapců a dívek provedli dechové zkoušky, při kterých jim naměřili hodnoty od 0,11 až do 1,36 promile alkoholu. Všechny čtyři podnapilé předali policisté jejich rodičům, o případu informovali také orgán sociálně právní ochrany dětí. Policisté nyní zjišťují, za jakých okolností se osoby mladší osmnácti let k alkoholu dostaly a konzumovaly ho a zda v souvislosti s tím nedošlo ke spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem nebo jinými toxikomaniemi nebo případně trestného činu.

 

Opilý řidič

V neděli 14. července zastavili policisté po druhé hodině odpoledne v Hrotovicích vozidlo Škoda Felicia, jehož řidič v tu dobu přijížděl na parkoviště před restauračním zařízením na ulici Bratří Lohniských. Policisté provedli u muže, který byl zjevně opilý, dechovou zkoušku a naměřili řidiči hodnotu 2,74 promile alkoholu. Opilému muži další jízdu zakázali a na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. V pondělí sdělil policejní inspektor osmatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Motocyklista pod vlivem

Ze spáchání dopravního přestupku je podezřelý sedmapadesátiletý řidič motocyklu Peugeot. V sobotu 13. července jel motocyklista před půlnocí v Třebíči po ulici Poušov ve směru od ulice Polanka. Motocyklistu zastavili strážníci městské policie na silnici v blízkosti rybářských sádek. U řidiče motocyklu provedli dechovou zkoušku, při které u muže naměřili hodnotu 0,81 promile alkoholu. Na místo přivolali strážníci policejní hlídku. Policisté podnapilého řidiče, který u sebe neměl řidičský průkaz, zajistili. Další jízdu mu policisté zakázali. Řidič se dopustil dvou dopravních přestupků. Dále policisté muže vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření, řidič však odběr krve odmítl a dopustil se tak dalšího přestupku. 

 

Měl téměř čtyři promile

V neděli 14. července vyjela policejní hlídka před třetí hodinou odpoledne v Jemnici na ulici Tyršova, kde měl dle přijatého oznámení ležet na trávě muž. Nalezli ho zde děti, které poté zatelefonovaly na tísňovou linku 158, neboť měly obavu o jeho zdravotní stav. Policisté na místě nalezli devětapadesátiletého muže, který byl značně opilý. Provedli u něho dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 3,78 promile alkoholu. Policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Opilý muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

 

 Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 17 Červenec 2013 06:36