Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město likviduje další kotelny
Město likviduje další kotelny PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Červenec 2013 13:19

Rada města se rozhodla rušit další kotelny a rozprodat jejich zařízení. „Pro dosavadní provozovatele je výhodné, že stávající kotelny budou rušeny a že objekty budou napojeny na centrální zdroj tepla,“ tvrdil před časem starosta Pavel Heřman (HZNR!). Při rušení se v této vlně jedná o kotelny ZŠ T.G. Masaryka, MŠ Kaštánek, kulturního domu Fórum a kulturního domu Pasáž. Již dříve došlo ke zrušení mnoha dalších kotelen a k prodeji strojního zařízení. Jedná se např. o K7 na Mládežnické ulici, kotelny K14 na Račerovické ulici, G10 na Hrotovické ulici, kotelen v ZŠ Týnská a MŠ Palackého.

Zařízení těchto kotelen bylo vesměs prodáno společnosti TTS, která má tím pádem, jak s oblibou říká majitel TTS Richard Horký, „přirozený monopol“ na centrální dodávku tepla v Třebíči.

Tento postup se nelíbí některým opozičním zastupitelům. Podle jejich mínění opatření radnice deformují trh s energiemi, protože zánikem kotelen budou mít provozovatelé ztíženou volbu alternativního zdroje tepla. To se může nepříznivě projevit na hospodaření příspěvkových organizací města v době, kdy ceny energií klesají a lze je velmi výhodně vysoutěžit.

František Ryneš