Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Poraněná labuť na Steklém
Poraněná labuť na Steklém PDF Tisk Email
Středa, 10 Červenec 2013 07:00

Příslušníci Hasičského záchranného sboru spolu s pracovníky Ligy na ochranu zvířat ČR odchytávali na rybníku Steklý nedaleko Třebíče labuť s poraněnou nohou.
V úterý 9. července 2013 obdrželi pracovníci třebíčské Ligy na ochranu zvířat ČR oznámení, že na rybníku Steklý u Čechočovic na Třebíčsku se nachází labuť velká s poraněnou nohou. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se jedná o samce, který se v důsledku svého handicapu obtížně pohybuje. Pták však byl obezřetný a když cítil jakékoliv ohrožení a snahu o jeho odchyt, uchýlil se se svojí ptačí družkou na bezpečnou hladinu rybníka.

Vzhledem k tomu jsme požádali o pomoc příslušníky třebíčské stanice Hasičského záchranného sboru, kteří na místo přispěchali s loďkou. Společnými silami se podařilo labutího pacienta odchytit a pracovníci Ligy na ochranu zvířat ČR provedli jeho převoz do Stanice ochrany fauny v Pavlově, se kterou Liga dlouhodobě spolupracuje. Po ošetření a následném zotavení bude ,, labuťák,, převezen zpět na rybník Steklý. Liga chce poděkovat touto cestou hasičům za jejich pomoc a nasazení, s jakým pomáhají zvířatům v nouzi.

Petr Ondráček