Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Úplná uzavírka dálnice D1
Úplná uzavírka dálnice D1 PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Červenec 2013 06:48

Další výrazné komplikace čekají na řidiče, kteří ke svým cestám využívají dálnici D1. Nadcházející víkend, konkrétně v noci z pátku na sobotu, se musí řidiči připravit na výrazné komplikace, a to ve dvou modernizovaných úsecích: úsek 9  - Loket – Hořice a úsek 21 - Lhotka – Velká Bíteš.

Dálnice D1 bude na dvou místech z důvodu snášení šesti mostů zcela uzavřena v obou směrech. První úsek bude uzavřený v úseku mezi 21. km a 90. km. Ve směru od Prahy budou nákladní vozidla nad 12 tun sjíždět na exitu 21 Mirošovice. Objízdná trasa pro tato vozidla povede z exitu Mirošovice před Tábor, Pelhřimov a Humpolec. Zpět na dálnici by měla najet na exitu Humpolec. Ostatní doprava – nákladní vozidla do 12 tun a  osobní vozidla pojednou od Prahy po dálnici až před exit 66 Loket a budou na objízdnou trasu sjíždět na exitu 66 Loket. Jejich objízdná trasa povede po silnici II/150 - Ledeč nad  Sázavou – II/130 a na dálnici D1 najedou zpět na exitu 81 Koberovice.

 

Ve směru od Brna povede objízdná trasa stejným způsobem a po stejných komunikacích. Nákladní vozidla nad 12 tun sjedou z dálnice na exitu Humpolec a pojedou přes Pelhřimov a Tábor a na dálnici se vrátí na exitu Mirošovice. Zbývající doprava bude sjíždět na exitu Koberovice, poté pojede po II/130, před Ledeč nad Sázavou  - II/150 a na dálnici znovu najede na exitu Loket. Pak bude pokračovat dále směrem na Prahu po dálnici D1. Plánovaná doba uzavírky v tomto úseku je stanovena od 21:00 hodin v pátek do – 11:00 hodin v sobotu.

 

V případě uzavřeného úseku dálnice mezi Lhotkou a Velkou Bíteší mezi 153. km a 162 km povede objízdná trasa obousměrně po silnici II/390 – křižovatka Kleptovský Dvůr – II/602 – Velká Bíteš – I/37. Plánovaná doba uzavírky: 20:00 (pátek) – 10:00 (sobota).

 

Zhotovitel díla zvolil noční variantu a víkend především z důvodu, aby řidiči projíždějící po dálnici byli zatíženi pouze na nezbytně nutnou dobu. Pro tuto úplnou uzavírku dálnice byla stanovena objízdná trasa, která je obousměrná. 

 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina budou po celý nadcházející víkend, ale především v noci z pátku na sobotu,  zajišťovat zvýšený dohled nejen na dálnici D1, ale především na objízdných trasách. „I když jsou práce se snášením mostů naplánovány na noční dobu, kdy je provoz na dálnici slabší, nelze vyloučit, že by mohlo na objízdných trasách docházet k problémům s plynulostí provozu. Policisté budou  tyto úseky po celou dobu uzavírky monitorovat. V případě potřeby budeme v místě, kde by docházelo k problémům, kde by se tvořily kolony, usměrňovat provoz,“ uvedl plk. Mgr. Jan Kostečka, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

 

Do akce bude na obou úsecích a objízdných trasách nasazeno celkem čtrnáct policejních hlídek Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. I když bude policie v souvislosti s úplnou uzavírkou dvou úseků dálnice D1 v pohotovosti, bez ohleduplnosti a zejména ukázněnosti všech řidičů na dálnici D1 i na samotných objízdných trasách se snášení mostů neobejde.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pondělí, 08 Červenec 2013 06:05