Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Laguna o prázdninách zavře!
Laguna o prázdninách zavře! PDF Tisk Email
Neděle, 30 Červen 2013 07:06

Neskutečný prázdninový dárek školákům připravilo město Třebíč a provozovatelé městského bazénu Laguna, společnosti TTS a YASHICA. Od zítřka na více než dva měsíce uzavřou bránu městského bazénu. Otevřena zůstanou jen některá venkovní zařízení, například na plážovou odbíjenou.

Důvodem uzavření má být nechtěné dítě - rozšíření bazénu na akvapark. Ale ani toto rozšíření zřejmě nebude bez problému. Už dnes je jasné, že se stavba podstatně prodraží. Podle Pavla Pacala (Pro Třebíč) je navýšení ceny způsobeno špatným projektem. Místo běžné zeminy je pod částí venkovního bazénu skála. To zdraží zemní práce o desítky procent. O kolik, to nechtěl Pacal říci.

 

Laguna se přestavuje bez dotace, tedy plně za peníze z rozpočtu města. O nutnosti změny přístupu k městským financím hovoří i zpráva ratingové agentury. Současné vedení vytváří svým nástupcům, kteří budou zvoleni za rok, těžko řešitelný problém. Kromě dluhu na Laguně přibude i dluh z připravované stavby Domu dětí a mládeže v bývalém areálu BOPO. Ani dodatečný příjem z rozpočtového určení daní situaci příliš nezlepší. Zřejmě zdaleka nedosáhne uvažované hodnoty. Z Třebíče totiž ročně odcházejí stovky mladých lidí a jejich částečná náhrada sociálně slabým obyvatelstvem fiskální situaci města dále zhoršuje.

František Ryneš