Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Okříšky se dočkaly nového hřiště
Okříšky se dočkaly nového hřiště PDF Tisk Email
Čtvrtek, 27 Červen 2013 00:00

Předškoláci i školáci v Okříškách se dočkali nového sportovního víceúčelového hřiště. Více než 350 dětí z Okříšek a dalších okolních obcí nyní mohou v letních měsících vyměnit tělocvičnu a třídy mateřinky za pobyt na čerstvém vzduchu. Na nově vybudovaných cvičištích pro skok daleký a vrh koulí se navíc mohou líhnout další české atletické naděje. Na pondělí 24. června byl plánovaný velkolepý program i s atletickými mistry republiky. Trvalý déšť ale zhatil všechny plány a za deště došlo jen k slavnostnímu přestřižení pásky panem starostou Ryšavým. Výstavbu sportoviště podpořila Nadace ČEZ částkou 450 tisíc korun.

Vhodná sportovní plocha mateřské i základní škole doposud chyběla. Moderní hřiště využijí kromě školáků a předškoláků také svěřenci místního Sportovního klubu Okříšky a rekreační sportovci z řad místních dětí a mládeže.

„Nové sportoviště navazuje na fotbalový stadion a dotváří tak moderní sportovní komplex. V letošním roce zde plánujeme ještě výstavbu dětského hřiště s herními prvky pro nejmenší. Nabídku aktivního trávení volného času určitě ocení rodiny s dětmi i ostatní sportumilovná veřejnost,“ uvedl starosta Okříšek Zdeněk Ryšavý. 

Zatímco v dopoledních hodinách je sportoviště vyhrazené pro potřeby školy a školky, v odpoledních hodinách jej mohou využívat i občané Okříšek. Díky nainstalovaným sítím a brankám si mohou zahrát volejbal, tenis, nohejbal, basketbal, ale i malou kopanou nebo streetbal.

Za dobu své existence podpořila Nadace ČEZ výstavbu více než dvou stovek dětských
a sportovních hřišť částkou přesahující 238 milionů korun. „Podporu hřišť, kde mohou děti i dospělí sportovat, považujeme za jednu z priorit Nadace ČEZ. Příspěvky na Oranžová hřiště poskytujeme už 10 let a zájem o ně neklesá. Okříšky se teď připojí k dalším místům na Vysočině a jižní Moravě, kde již Oranžovým hřištěm disponují,“ řekl Vladimír Černý, člen správní rady Nadace ČEZ.

Petr Spilka