Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy AKCE CIHLA 2013 skončila
AKCE CIHLA 2013 skončila PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Červen 2013 00:00

Oblastní charita Třebíč ukončila 18. 6. 2013 10. ročník sbírky pro lidi s mentálním, tělesným či kombinovaným postižením konanou ve spolupráci s občanským sdružením PORTUS PRAHA. Probíhala na stanovištích v Třebíči, Mor. Budějovicích a Náměšti n. Osl. od 10.- 18. 6. 2013. Výtěžek 47 943 Kč stacionáře Úsměv, Domovinka a Středisko rané péče Třebíč použijí na úpravu venkovního prostoru stacionáře pro lidi s mentálním postižením, na vybavení dílen pro pracovní terapii ve stacionářích pro lidi s mentálním aj. zdravotním postižením, k rozšíření vybavení počítače klientů ve stacionáři pro osoby se zdravotním postižením, na víkendový pobyt pro rodiny s dětmi se zdravotním postižením.

 

Slavnostní zahájení proběhlo v pondělí 10. 6. 2013 na Karlově náměstí v Třebíči za účasti představitelů města – Pavla Heřmana a Marie Černé, zástupců třebíčské Charity – ředitele Petra Jaška, vedoucího stacionáře Úsměv Tomáše Baráka, Domovinky – Jitky Chalupníkové, Střediska rané péče  - Pavlíny Kovářové a hlavního partnera akce Skupiny ČEZ – Petra Spilky. Vystoupila Magda Reifová z Kouzelné školky, taneční skupina Arabes, František Vrzal – klient stacionáře Úsměv, slovem provázel a závěr odpoledne doplnil svým písničkovým zábavným programem pro děti Milan Řezníček. Běh pro cihlu podpořilo 381 účastníků. Děti se mohly zapojit do soutěží za drobné odměny.

Sbírka na stanovištích skončila, zájemci však mohou dále přispívat do sbírky na účet u ČS Třebíč 2648138319/0800 či na pokladně třebíčské Charity na ul. L. Pokorného 15 (6-13.30 h).

Děkujeme všem dárcům za jejich štědrost. Dárci, kteří přispěli do pokladen a udali svou adresu, byli zařazeni do slosování o věcné ceny, které proběhne v nejbližších dnech za účasti notáře JUDr. Miroslava Michálka. Výherci budou o výhře písemně vyrozuměni a ceny si mohou vyzvednout v Dobrovolnickém centru třebíčské Charity.

Děkujeme dobrovolníkům za obsluhu stanovišť, ředitelům SOŠ Mor. Budějovice, Střední zdravotnické školy, Katolického gymnázia za uvolnění svých studentů na tuto akci, charitním dobrovolníkům za nezištnou pomoc při zajišťování sbírky.

Marie Paločková