Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Natáčela židovská televize
Natáčela židovská televize PDF Tisk Email
Pátek, 14 Červen 2013 00:00

Třebíčské památky UNESCO přitahují pozornost televizních stanic, nejen tuzemských. Do města zavítal tento týden štáb až z daleké Kalifornie.

Americká televize s názvem Jewish Life TV přijela na pozvání zahraničního zastoupení agentury pro cestovní ruch CzechTourism. Předmětem zájmu byly židovské památky několika měst České republiky. Redaktor Brad Pomerance a jeho spolupracovníci natočili v Třebíči kromě exteriérů a interiérů také rozhovory se starostou Pavlem Heřmanem a historikem Rudolfem Fišerem.

Pětačtyřicetiminutový dokument poběží celkem osmkrát v průběhu nadcházejících dvanácti měsíců.

Jewish Life TV je dostupná pro téměř 40 milionů domácností v rámci volně vysílaných televizní kanálů jako CNN, Fox News nebo Travel Channel. Aktivní sledovanost představuje 9 milionů domácností. Jedná se o jedinou stanici, která přímo oslovuje židovskou komunitu v USA. Američtí Židé patří mezi nejaktivnější cestovatele. Téměř 93 procent z nich vlastní cestovní pas, zatímco průměr v USA je kolem 35 procent. Dokument bude propagován také v novinách The National Jewish News, které mají přes 106 tisíc čtenářů.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 17 Červen 2013 06:48