Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rotariáni darovali skútr
Rotariáni darovali skútr PDF Tisk Email
Středa, 12 Červen 2013 11:25

V rámci sportovního dne Denního rehabilitačního stacionáře na Družstevní ulici v Třebíči se konala malá slavnost. Rotariáni z místního klubu předali do užívání klientům stacionáře elektrický skútr v hodnotě 60 tisíc korun. Bude sloužit nepohyblivým klientům, kteří se tak dostanou s ostatními na vycházky.

„Každoročně pořádáme vánoční koncert a dražbu uměleckých děl regionálních autorů, letošní akce měla čistý výtěžek právě těch potřebných šedesát tisíc,“ vysvětlila původ peněz letošní prezidentka klubu Irena Cahová.

Stacionář v osmdesátých letech založil okresní pediatr MUDr. Josef Nováček, po založení Rotary klubu Třebíč také jeho aktivní člen a jeden rok i prezident. Po dobu existence klubu dostal třebíčský stacionář dary v hodnotě více než pět miliónů korun.

Rotariáni vybavili ergoterapeutické pracoviště pro chlapce, cvičnou kuchyň pro dívky a hernu pro nejmenší. Když se objevila potřeba svážet klienty z okolí, koupili ve spolupráci s americkými a německými partnery upravený Ford tranzit v hodnotě téměř milión korun. Pak přišlo na řadu dopravní hříště. A když bylo třeba koupit speciální vanu nebo optický přístroj, vždy byli Rotariáni u toho.

Ředitel stacionáře Karel Halačka rotariánům poděkoval. „Bez pomoci Rotary klubu bychom mnohé věci nebyli schopni realizovat,“ podotkl Halačka. Obětavou pomoc rotariánů ocenili svou účastí na slavnostii místostarosta Milan Zeibert (Sdružení Břehy) a vedoucí odboru školství třebíčské radnice Jindřiška Pánková.

František Ryneš