Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Konference k 10. výročí zápisu do UNESCO
Konference k 10. výročí zápisu do UNESCO PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Červen 2013 18:30

Město Třebíč a Městské kulturní středisko Třebíč pořádají ve dnech 12. a 13. června 2013 odbornou konferenci na téma „10. VÝROČÍ ZÁPISU třebíčských PAMÁTEK DO SEZNAMU UNESCO“.

Konference se koná v nově rekonstruovaném zámeckém křídle a vystoupí na ní řada renomovaných odborníků z oblasti historie, architektury, památkové péče i cestovního ruchu. Součástí konference bude vernisáž výstavy „TŘEBÍČ, 10 LET V ELITNÍ SPOLEČNOSTI UNESCO“, mapující stav třebíčských památek před zápisem, proces zápisu i vývoj lokality a zejména její ochrany v uplynulých deseti letech.

Bazilika sv. Prokopa a židovská čtvrť se hřbitovem se těší stále rostoucímu zájmu odborníků i turistů z Česka i celého světa. Návštěvnost Třebíče od roku 2010 meziročně stoupá o 20%, za prvních pět měsíců letošního roku se zvýšila dokonce o 24%. V loňském roce překročila roční návštěvnost třebíčských památek poprvé magickou hranici 100 tis. osob. Město Třebíč tak postupně naplňuje vizi prostřednictvím cestovního ruchu – významně podpořit svůj hospodářský rozvoj.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 10 Červen 2013 18:48