Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 10. června
Stíny 10. června PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Červen 2013 06:18

Příčinou bylo nedání přednosti

Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč vyjížděli v soboru ráno před devátou hodinou vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala v obci Dalešice. Dvaatřicetiletý řidič  s osobním motorovým vozidlem  VW Passat jel po silnici II/399 ve směru od obce Stropešín na obec Hrotovice. V prostoru křižovatky se silnicí II/351 se nechoval ohleduplně a ukázněně a nerespektoval dopravní značku "dej přednost v jízdě" . Nedal přednost v jízdě po hlavní komunikaci jedoucímu osobnímu motorovému vozidlu značky Lexus. Došlo ke střetu vozidel. Nárazem bylo osobní vozidlo Lexus odhozeno vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do kovového sloupku označníku plynu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění třiadvacetileté řidičky osobního vozidla Lexus. Dále došlo ke zranění  dalších dvou spolucestujících z obou vozidel, kteří byl vozidlem rychlé lékařské pomoci převezeni do Nemocnice Třebíč k ošetření.

Jednalo se o jednatřicetiletou ženu a dvouleté dítě. Ve všech třech případech by se mělo jednat o lehká zranění, ale sami zranění nebo jejich zákonní zástupci nedali souhlas s vydáním lékařské zprávy. K jinému zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol v dechu byla provedena u obou řidičů s negativním výsledkem. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech ve výši 251 000 korun.

 

Řídil auto bez řidičského oprávnění

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí dvaašedesátiletému muži. V úterý 4. června ho policisté zastavili po deváté hodině večer v Třebíči na ulici Znojemská ve vozidle Škoda Favorit. Řidič jel ve směru k obci Střítež. Policisté při kontrole zjistili, že automobil řídí muž, který v polovině května pozbyl rozhodnutím městského úřadu oprávnění k řízení motorových vozidel. Další jízdu řidiči zakázali a na místě muži zadrželi řidičský průkaz. Dechová zkouška u něho byla negativní. Řidiče policisté převezli na obvodní oddělení, kde mu bylo následně sděleno podezření ze spáchání trestného činu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Martin Dušek, Dana Čírtková

Aktualizováno Pondělí, 10 Červen 2013 19:09