Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Místo bláta a kaluží bude asfalt
Místo bláta a kaluží bude asfalt PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Červen 2013 00:00

Nedostatek parkovacích kapacit je palčivým problémem většiny měst a nevyhýbá se ani Třebíči. Jedním z míst, kde by se situace měla výrazně zlepšit, je prostranství před poliklinikou ve čtvrti Horka-Domky.

„V rámci projektu Integrovaného plánu rozvoje města budeme letos moci uskutečnit zvětšení parkoviště u polikliniky ve Vltavínské ulici. V dopoledních hodinách tam bývá problém zaparkovat. K současným 150 stáním přibude 31 nových. Věříme, že zvýšením kapacity rozšíříme lidem možnost pohodlně navštěvovat centrum lékařských služeb,“ řekl místostarosta Pavel Pacal za odbor správy majetku a investic města, který bude akci realizovat.

 

Nová zpevněná stání vzniknou v jižní části lokality u autobusové otočky. Na dosud rozježděné blátivé prostranství, které se promění v odvodněnou asfaltovou plochu, jsou mnozí řidiči zvyklí stavět provizorně své vozy již delší dobu. Stavební práce proběhnou v době letních prázdnin. „Výběrovým řízením byla vybrána firma, která provede dílo za 1.150.000 korun. Tato částka je na asi 50 procentech projektové ceny,“ pochvaloval si místostarosta Pavel Pacal úsporu. Finanční efekt je o to zajímavější, že radnice pokryje většinu nákladů z evropské dotace.

Ivan Přibík

Aktualizováno Neděle, 02 Červen 2013 14:54