Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Energetici pomáhali v neziskovkách
Energetici pomáhali v neziskovkách PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Květen 2013 14:04

Čtyřicet čtyři zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany a Elektrárny Hodonín věnovalo v průběhu tohoto týdne svůj pracovní den neziskové organizaci. Ujali se řady profesí od zedničiny přes zahradničení po péči o seniory. Celkem pomohli pěti neziskovým organizacím v Jihomoravském kraji a na Vysočině, a tradičně nejvíce dobrovolníků čistilo Dalešickou přehradu.

Do střediska Diakonie Českobratrské církve evangelické v Myslibořicích zavítali dukovanští dobrovolníci, aby pomohli zkrášlit přilehlý park domova pro seniory. Posekli trávu, vyčistili chodníky a jezírko před plánovaným koncertem.

Další dobrovolníci věnovali svůj čas seniorům z Domova pro seniory v Třebíči. Řada z nich je totiž odkázaná na invalidní vozík, a uvítali proto možnost vyrazit s doprovodem na procházku po okolí.
V Domovince v Třebíči pracoval pouze „ženský tým“ dobrovolnic. Prováděly úklidové práce, umývaly v tomto zařízení okna a dveře.

 

Nejvíce dobrovolníků, konkrétně osmnáct, tradičně přilákal úklid Dalešická přehrady, po níž se pohybovali na lodi Energie zapůjčené od kolegů z Vodní elektrárny Dalešice. Nasbírali 58 pytlů odpadů, několik pneumatik a dalších věcí, které do přírody nepatří. Pokračovat v úklidu budou během víkendu ještě sportovci z TJ Koněšín.

Petr Spilka